Introductie in de Nederlandse samenleving

 Het Globaal Dorp is een plek van waaruit je de stad Eindhoven en haar bewoners kunt leren kennen. Wij begrijpen dat zelfs voor Nederlandse mensen het moeilijk is om grip te krijgen op alle regels en bureaucratie. De nieuwkomers, vooral degenen die de Nederlandse taal niet spreken of die een zeer klein netwerk van vrienden, familie of collega's hebben, komen erg vaak in de problemen. Goed op de hoogte zijn, voorkomt dat je problemen krijgt en maakt je onafhankelijk.

Dit deel van ons programma helpt bij het leren kennen van de instellingen, cultuur, regels, gewoonten, rechten en plichten. Tijdens de workshops, presentaties, voorlichtingsbijeenkomsten of georganiseerde bezoeken en rondleidingen in de stad, geven professionals en mensen uit de stad jou meer informatie en delen hun ervaringen op het gebied van bijvoorbeeld de Nederlandse geschiedenis, de politiek, belastingen en werkgelegenheid, gezondheid, sociale diensten, onderwijs etc.

Je bent van harte welkom om met uw eigen idee├źn en vragen te komen en we zullen samen met jou op zoek gaan naar de beste manier om je vraag te beantwoorden. Door je eigen ervaringen te delen, kun je anderen helpen. Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..